Geslaagd eerste Vitaal Café

20 februari 2023

Allereerst werd 1 minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van de voormalige voorzitter van Vitaal Stichtse Vecht Hans van de Boogaard. Daarna opende de wethouder van o.a. Sport (Karin van Vliet) de avond door aan te geven hoe belangrijk sport en vitaliteit is. Daarbij benoemde zij ook de 6 thema’s uit het sport- en preventie akkoord waar Vitaal Stichtse Vecht zich op richt. Vervolgens vertelde José van Vliet over haar werk als gebiedsregisseur. Zij gaf daarin enkele voorbeelden in verschillende kernen en liet weten hoe de gebiedsregisseurs van Stichtse Vecht te benaderen zijn.

Vervolgens nam Wilco van Schaik het over als gespreksleider voor het interactieve gedeelte. Wilco is algemeen directeur van NEC Nijmegen, en voormalig directeur van FC Utrecht en woonachtig in Breukelen. Wilco spoorde met zijn enthousiasme alle deelnemers aan om zo breed mogelijk te denken in alles wat bij kan dragen aan vitale inwoners en verenigingen.

De deelnemers waren vooraf ingedeeld in 4 groepen, zodat er aan elke tafel een mix van partijen met elkaar in gesprek kon gaan. Wilco leidde de deelnemers op energieke wijze door 3 vragen heen, waarbij per tafel op de flipovers de ideeën werden geschreven. Na elke ronde daagde Wilco elke tafel uit om minimaal 1 idee op een A3 vel te noteren met als doel dit na het Vitaal Café verder uit te werken met de partijen aan tafel. Rond 22 uur werd de avond afgesloten met een borrel en werd er nog veel met elkaar gesproken over alle ideeën die deze avond zijn opgedaan.

Vitaal Stichtse Vecht verzameld de ideeën van de A3 vellen en zal begin maart een terugkoppeling geven aan de deelnemers over de opvolging hiervan, waarbij ernaar gestreefd wordt een aantal initiatieven concreet uit te werken. Gezien de positieve reacties van alle deelnemers tijdens het Vitaal Café zal er zeker een vervolg komen later dit jaar!

Heb jij interesse om hier een bijdrage aan te leveren, stuur dan een mail naar vitaalstichtsevecht@gmail.com


‹ Naar het overzicht


Contact opnemen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.