Provincie Utrecht koploper in sport en bewegen

06 december 2020

Onlangs publiceerde de Provincie Utrecht het mooie nieuws dat inwoners van de provincie Utrecht steeds vaker kiezen voor beweegvormen die individueel beoefend kunnen worden, zoals hardlopen en fietsen.

Deze inzichten staan in de nieuwe special ‘Gezond bewegen’ van de Staat van Utrecht. Dit initiatief geeft maatschappelijke informatie over de provincie. Lees hier het nieuwsbericht: Utrechters koploper in sport en bewegen

Als Sportraad van onze gemeente kunnen wij dat alleen maar beamen. Binnen Stichtse Vecht is er een grote sportcultuur, met vele verenigingen en commerciele organisaties die sportmogelijkheden bieden. Daarnaast zien wij ook dat de laatste jaren steeds meer initiatieven ontstaan zijn om 'ongeorganiseerd' te sporten, zoals wandelgroepen, bootcampclubs, hardloopgroepen etc. 

De Sportraad is mede initiatiefnemer van het Sportakkoord Stichtse Vecht. 

Dit sport- en beweegakkoord zorgt voor een extra impuls om sport, bewegen en gezondheid te versterken en de maatschappelijke functie van sport en bewegen optimaal te benutten. Meer informatie over het Sportakkoord Stichtse Vecht vind je hier.


‹ Naar het overzicht


Contact opnemen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.