John Heun - Voorzitter

Hiermee wil ik mijn voorstellen als voorzitter van de Sportraad van de gemeente Stichtse Vecht. Mijn naam is John Heun, ben 65 jaar oud en van origine Groninger, maar al sinds 1977 woonachtig in Maarssen/Maarssenbroek. Ben Nyenrodiaan (1970-1972). Na mijn eerste werkzaamheden in Amsterdam, heb ik twee jaar in Duitsland gewerkt en bij mijn terugkomst in Nederland hier neergestreken en nooit meer uit de buurt weggegaan.

In mijn werkzame leven heb ik overwegend commerciële functies in de verkoop gehad (account manager/sales manager) bij een aantal organisaties zoals: BASF (8 jaar), IBM  (5 jaar) en Capgemini  (20 jaar). In die functies heb ik het genoegen gehad in de loop der jaren bij veel bedrijven binnen te mogen “kijken”. Variërend van financiële instellingen, logistieke dienstverleners, “gewone” dienstverleners, overheidsinstanties, uitgeverijen, drukkerijen en productiebedrijven. Ik voel mij een gezegend mens die het geluk heeft gehad in een fantastisch en uniek tijdsperiode geboren te zijn en te leven: 60 jaar van vrede en welvaart(stijging). Mocht veel veranderingen van dichtbij meemaken, zoals de oliecrisis in 1974, internet bubbel, millennium problematiek, de invoering van de euro in 2000 tot aan de bankencrisis in 2008. Daarnaast veel positieve veranderingen meegemaakt: de val van de Muur, ontmanteling van de Sovjet Unie, World Wide Web, de hele wereld binnen één muisklik of iets meer dan één dag reizen binnen handbereik. En daarnaast nog veel nieuwe ontwikkelingen op sociaal, maatschappelijk en politiek gebied.

Naast mijn werkzame leven ben ik maatschappelijk actief geweest in diverse hoedanigheden, zoals bestuurslid van de Montessorischool in Maarssenbroek en bestuurslid bij diverse sportverenigingen. Daarnaast ben ik lang zelf actief geweest in de sport, variërend van volleybal, tennis, voetbal en zaalvoetbal. Tevens ben ik jeugdtrainer geweest bij een aantal voetbalverenigingen in de regio en een aantal jaren scout van de KNVB in de regio Midden. Momenteel ben ik bestuurslid van de Stichting Sport4All, neem deel aan de vergaderingen van de voorzitters van de voetbalverenigingen in de gemeente Stichtse Vecht, ben lid van de werkgroep “Privatisering Onderhoud van de voetbalvelden”, en als uitvloeisel van mijn lidmaatschap van de Sportraad heb ik mede geprobeerd om het Sporthuis binnen de gemeente gestalte te geven.

Het voornoemde geweldige tijdperk en de nieuwe ontwikkelingen op sociaal, maatschappelijk en politiek gebied zorgen ook voor andere veranderingen.

Onze maatschappij individualiseert, en “wij” zijn nog nooit zo gezond geweest en “wij” zijn nog nooit zo oud geworden. Dat zorgt ervoor dat mensen sport anders benaderen en dit noodzaakt de gemeente om anders met sport als topdossier om te gaan. Voeg daarbij dat de overheid zich op allerlei fronten wil terugtrekken als het om bemoeienissen met de individuele burger gaat, en dan wordt het belang van een instituut als de Sportraad steeds evidenter .

Als lid van de Sportraad wil ik mij inzetten voor alle sporters en sportverenigingen in de gemeente in hun contacten met de gemeente Stichtse Vecht. 

Vanaf januari 2020 vervul ik de rol van voorzitter. 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.