Piet Verlaan - Penningmeester

Piet Verlaan

Geboren in 1949 in Weesperkarspel met het gemeentehuis in Weesp. Dus in zekere zin bijna altijd in het Vechtgebied gewoond, waarvan al ca 40 jaar in Maarssenbroek.

In 1973 voor mijn werk naar Maarssen gekomen voor het bouw- en woonrijpmaken van Maarssenbroek, dus al vanaf de 1e woning.  De laatste 20 jaar in de gemeente Gorinchem gewerkt als civiele projectleider voor de diverse uitbreidingsplannen.  Hierdoor was ik ook betrokken bij de ruimtelijke ordening en de aanleg van sportterreinen en de bouw van sporthallen en scholen.

In 1979 begonnen met volleyballen en een jaar later als vertegenwoordiger  voor de recreanten in het bestuur van OSM’75 volleybal terechtgekomen. De recreantenteams zijn toen sterk uitgebreid en deze vormen nog steeds een groot deel van de vereniging. Daarna heb ik diverse functies bekleed als penningmeester, secretaris en voorzitter. In 1996 is OSM’75 gefuseerd met VCM, waarna ik als penningmeester bij de gefuseerde vereniging  VOC-Maarssen aan de slag ging.

Vanaf 2003  was ik lid van de Sportraad Maarssen tot aan de fusie naar de gemeente Stichtse Vecht en vanaf 2011 ben ik lid van Sportraad Stichtse Vecht.

In de vrije tijd speel ik naast volleybal ook tennis bij de Blauwe Reiger en  ik fiets en wandel graag en jaarlijks moet ik ook zo nodig skiën en vraagt de tuin de nodige aandacht. Ook wacht ik op een mooie winter om weer  te kunnen schaatsen. Om een goede basisconditie te houden en op alles voorbereid te zijn ga ik ook nog wekelijks naar de Fysio sport & training.

Wat alle sporten gemeen hebben is dat er geschikte ruimte voor nodig is en dat het betaalbaar moet zijn voor iedereen. Daarnaast heb je veel vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden, wat veel onderlinge afstemming vraagt. Deze afstemming is sowieso  nodig binnen de vereniging, maar voor buiten de vereniging is vaak te weinig aandacht door onbekendheid en tijdgebrek.

In de sportraad worden we betrokken bij het beleid van de gemeente en kan ik mijn ervaring inbrengen om tot zo goed mogelijke uitgangspunten te komen voor de sport in zijn algemeenheid en de verenigingen in het bijzonder.

Mijn motto is: Bewegen is goed voor iedereen en daarvoor moeten er voldoende voor iedereen toegankelijke voorzieningen zijn.

 

Terug naar het overzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.